Nagoro-satul cu mai multe papusi decat oameni

Exista un sat intr-o vale in Shikoku numit Nagoro. Acest sat, fiind extrem de inaccesibil si deci nefrecventat de firme care sa ofere posibilitati de angajare locuitorilor, s-a micsorat din ce in ce mai mult pe masura ce oamenii s-au mutat la oras ca sa poata lucra. Cum nu are nici macar un magazin alimentar lumea nu are motiv sa se mute acolo si pe masura ce vechii locuitori mor satul devine din ce in ce mai mic.

Acum mai bine de un deceniu Ayano Tsukimi s-a intors la casa ei din Nagoro si confruntata fiind de plecarile populatiei a decis sa umple locatia de papusi, care sa reprezinte vechii locuitori. In momentul de fata aproape 350 de papusi populeaza satul, reprezentand oamenii care au plecat sau au murit. Papusile sunt facute din paie, material si haine vechi, ca sperietorile de ciori si Tsukimi face in mod constant altele noi sa le inlocuiasca pe cele care incep sa se dezmembreze.

In documentarul de mai jos puteti vedea locatia, papusile si creatoarea lor. Tsukimi a reusit sa si utilizeze Google maps ca o metoda de a atrage turisti in zona, punand papusile langa strazi ca sa poata sa fie fotografiate de masina Google-ului si astfel sa fie prezente online.

2 comentarii:

diana spunea...

Am dat peste blogul tău în timp ce căutam recenzii sau opinii despre "Vechiul oraș imperial" al lui Kawabata Yasunari și am citit și alte postări. Sunt și eu fană Japonia, dar am aflat multe lucruri noi din blogul tău. Mersi :) Nu știu dacă știi, dar abonarea e imposibilă? Sau nu știu eu unde să dau clic?

Unknown spunea...

multumesc de comment :) intotdeauna ma bucur sa aud ca ajut cumva.

Stiu ca am avut un buton de abonare, ca am 2 oameni abonati si acum ca mi-ai zis am vazut ca a disparut. Poti sa folosesti gadgetul din dreapta jos jos de tot care zice abonare prin email. Alta varianta ar merge cu google+ daca ai cont, tot acolo jos. Nu postez nimic in afara de chestii legate de blog asa ca nu te spam-uieste cu alte chestii pe wall

Trimiteți un comentariu