Kubo and the two strings-recenzie

La aproape un an de cand am facut postarea in care vorbeam despre trailerul filmului a venit timpul sa ma si uit la el. Si doamne ce a meritat asteptarea. E o minunatie de film! Tematic, vizual si tehnic reuseste sa spuna o poveste trista cu ajutorul unor personaje interesante si o aventura foarte frumos inspirata din cultura japoneza.

Dupa o existenta relativ pasnica si izolata, o noaptea de neatentie il face pe Kubo sa porneasca intr-o aventura in care, cu ajutorul unui macac japonez si al unui samurai blestemat in forma de gandac, sa gaseasca sabia, armura si casca tatalui sau.


Pe parcursul filmului elemente de folclor japonez ies la inaintare, incepand cu creatiile de origami pe care Kubo le face prin magie, la festivalul Obon, la aparitia monstrului Gashadokuro si la samurai. Filmul se inspira profund din cultura japoneza, insa spre deosebire de multe alte filme vestice o face cu respect si atentie. Singurul punct care m-a scos din realitatea filmului a fost faptul ca ningea in timpul Obon-ului (care are loc intre iulie si august). Si daca doar asta m-a deranjat atunci clar filmul e bun.



Dupa cum puteti vedea si din videoclipul de mai sus unele imagini ar putea fi prea infricosatoarea pentru copiii mici, dar in afara de asta nu prea as avea motive sa nu-l recomand pentru toata familia. Deja a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film si cred ca o nominalizare la Oscare va urma cat de curand!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu