Geisha-Liza Dalby

Cel mai probabil voi face o recenzie a cartii in momentul in care se va termina sesiunea, dar intre timp simt nevoia sa impartasesc o mica bucatica din carte care m-a impresionat.

Citez toata scena, fiindca se explica singura:

"Ei, bine, incepu el, nu stiu cum mai stau lucrurile in prezent, dar in trecut, mizu-age dura sapte zile. Stapana unei case de geishe alegea pe acel barbat caruia ii revenea onoarea de a savarsi ritualul. Iar aceasta era si o mare responsabilitate, tineti seama de acest lucru. Nu se alegea un barbat tanar, caci acesta ar fi fost prea dur, ci un barbat mai in varsta, respectabil, bogat si cinstit." [...]
"Mai intai, okasan sau una dintre geishe pregatea o camera. Apoi, aseza trei oua pe o perna si se retragea intr-o camera alaturata. [...] Apoi barbatul o indemna pe maiko sa se intinda pe pat, dupa care spargea cele trei oua, inghitea galbenusurile, iar albusurile le intindea intre coapsele novicei. Dupa acea ii spunea 'Acesta este mizu-age. Noapte buna, draga mea!' si stingea lumina. Pentru noaptea urmatoare, camera era pregatita in aceeasi maniera, barbatul spargea din nou ouale, inghitea galbenusurile si aplica albusurile pe coapsele fetei spunandu-i la final 'Acesta este mizu-age. Somn usor, draga mea!'.

Ritualul se repeta in fiecare noapte, insa de fiecare data barbatul atingea tot mai sus si mai profund coapsele fetei. Atunci cand venea ziua a saptea, maiko era deja obisnuita cu acest ritual si era foarte relaxata, iar barbatul avea mai multa putere datorita galbenusurilor de ou, astfel ca mizu-age se infaptuia cu usurinta"



Mi se pare extrem de inteligent.

Asia geisha Pictures, Images and Photos

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu