Mizuko kuyō (水子供養)

Mizuko kuyō (水子供養) sau "serviciu memorial pentru fetus", este o ceremonie japoneză pentru femeile care au avut un avort spontan sau au născut un copil mort. Această practică a devenit vizibilă odată cu anii 1970 şi cu crearea de temple al căror unic scop era acest ritual. Motivele invocate pentru efectuarea ceremoniei era durerea părinţilor, dorinţa de a oferi linişte fetusului sau chiar frica de răzbunare a unui spirit mânios.

Mizuko (水子), cu înţelesul literal de "copil de apa", este un termen japonez pentru un fetus mort. Citit mai de mult ca suiji, citirea Sino-Japoneză on'yomi a aceloraşi caractere, termenul era un kaimyō (denumire postumă) dat după moarte. Ceremonia mizuko kuyō era folosită pentru a face ofrande lui Jizō, o zeitate budistă (bodhisattva) care se credea că apără copiii. În perioada Edo când foametea ducea la avorturi sau pruncucidere în familiile sărace, ceremonia a fost adaptată să acopere şi aceste situaţii.

În zilele noastre practicarea ceremoniei de mizuko kuyō continuă în Japonia, deşi este nesigur dacă este o practică Budistă autentic. Anumite acţiuni variază de la templu la templu, şcoală la şcoală şi individ la individ. Este normal ca templele să ofere statui Jizō, care sunt îmbrăcate in căciuliţe şi baveţici roşii şi expuse în curtea templului, pentru un preţ. Câţiva profesori americani de studii religioase au acuzat templele pentru abuzarea credinţelor japonezilor, dar alţi profesori consideră că templele nu fac altceva decât să răspundă la nevoile oamenilor

Photobucket

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu