Templul Itsukushima (厳島神社)

Itsukushima Jinja este un templu Shinto de pe insula Itsukushima (cunoscuta mai des sub numele de Miyajima) in orasul Hatsukaichi din prefectura Hiroshima din Japonia si este sub protectia patrimoniului mondial UNESCO.

Templul este dedicat celor 3 fiice ale zeitatii Shinto Susano-o no Mikoto, fratele zeitei Soarelui, Amaterasu. Primele cladiri ale templului au fost ridicate in secolul al 6lea, dar majoritatea lor au fost distruse de mai multe ori de-a lungul timpului. Jinja-ul actual dateaza de prin mijlocul secolului 16, fiind reconstruit dupa design-ul precedent din secolul 12.

Actualul design il urmeaza pe cel din anul 1168, cand au fost oferite fonduri de catre capetenia Taira no Kiyomori. In trecut insula era considerata sacra si oamenii de rand nu aveau voie sa paseasca pe ea, trebuind sa ramana in barca si aceasta sa treaca neaparat pe sub poarta de intrare in templu (torii) care pare sa pluteasca.



Acea torii este una din cele mai mari atractii turistice in Japonia, la momentul de fata, fiind construita in 1875 din lemn de comfor si avand 16 metrii inaltime. Este faimoasa pentru faptul ca in timpul fluxului poarta pare a pluti pe apa, oferind o imagine spectaculoasa (care a fost denumita una din cele mai importante 3 peisaje din Japonia).

Pentru a pastra sanctitatea templului, inca din 1878 nu sunt permise nasterile sau inmormantarile pe teritoriul insulei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu