De inchiriat cu 45 de centi pe zi

Cam acum 4 ani Kotani Makoto incerca sa se lanseze in comedie. Avea casa, dar nu era fericit, hranit si succesul il ocolea. Dupa 2 despartiri de dueturi de comedie, in 2013, Kotani a decis sa mearga in Tokyo sa-si incerce norocul solo.

Dupa un spectacol in care aparuse si King Kong Nishino, Kotani i-a cerut niste sfaturi. "Hai la mine", zise Nishino, "esti extrem de dezorganizat si amuzant, sunt sigur ca daca locuim impreuna o sa avem mult material de bancuri. Zis si facut. Chiria decisa a fost de 400 de dolari pe luna.


Problema a fost ca Kotani nu era chirias bun. Era murdar, uita sa inchida dusul dupa ce il folosea, cara mizerie in casa si a ratat prima luna de chirie. Si-a cerut profund scuze, a zis ca nu se va mai intampla si dupa inca o luna s-a intamplat din nou. Kotani si-a cerut din nou scuze insa Nishino a zis: cred ca de azi, e mai bine sa nu mai ai casa. Viata iti va fi mai buna! Si l-a dat afara pe Kotani.

Pentru cateva luni a dormit pe strada. Isi folosea telefonul ca sa-si descrie viata pe twitter. A incercat sa isi ia niste joburi part time dar nu a reusit. Atunci Nishino i-a sugerat sa se vanda cu ¥50 pe zi, si Kotani ne avand prea multe alte optiuni a zis sa incerce.

Initial era un pic sceptic, ca ar reusi sa faca ceva bani din toata treaba. Dar a observat ceva interesant: lumea se simtea in general jenata sa ii ofere doar  ¥50. Facea o favoare pentru cineva si acea persoana ii cumpara de mancare, sau ii oferea o canapea pe care sa doarma.

A ajuns sa manance asa de mult ca s-a ingrasat. Cand a scris pe twitter ca nu-i mai vin pantalonii cineva i-a cumparat pantaloni noi. Cei care-l urmaresc pe twitter ii platesc telefonul, internetul si chiar si hainele

Pentru cei ¥50 a facut mai gata orice. Nu accepta oferte care ar face rau altor persoane sau care l-ar face sa se simta urat. Dar a fost model nud, a stat la rand pentru cineva sa-i cumpere o pereche de pantofi, a iesit la o bauta, a facut curat in casa si multe alte munci fizice.Kotani-san e iresponsabil, nepunctual si sloampat. Dar e fericit, si ii face pe altii fericiti si foarte multi se chinuie sa pastreze asa lucrurile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu