Big Hero 6

Si uite ca intre momentul in care am zis sa fac o postare despre film si momentul in care o fac s-o trezit un Oscar sa-i sara in brate (pe langa Golden Globe si BAFTA). Sa-i fie de bine ca-l merita!


Filmul Big Hero 6, bazat pe benzile desenate cu acelasi nume este primul film animat facut de Disney dupa ce au cumparat Marvel Entertainment (compania care detine drepturile pentru mai gata toate filmele cu supereroi de pe piata- cu siguranta cel putin cei din Avengers) si reda povestea extrem de modificata a eroului Hiro Hamada in timp ce acesta se imprieteneste de robotul Baymax (din varii motive).





Nu as dori sa fac o recenzie filmului, ca aia poate fi gasita pe orice site, dar vreau sa atrag atentia asupra unor detalii interesante legate de productia filmului:

  • Merita spus faptul ca personajul principal, Hiro Hamada, jumate japonez jumate american este jucat de Ryan Potter, la randul lui actor de origini japonezo-americane, prima data cand o astfel de situatie are loc intr-un film Disney.
  • Locatia filmului este orasul San Fransokyo, existent in realitatea alternativa in care San Fransisco a fost reconstruit de imigranti japonezi dupa cutremurul din 1906 care a distrus o mare parte din oras. Se pot observa elemente de design japonez (de exemplu tori) aplicate pe fundalul caricatural californian (Golden gate bridge)
  • Cand a fost lansat in Coreea de Sud toate numele japoneze au fost schimbate in variante mai "neutre" din cauza problemelor diplomatice dintre cele doua tari, si chiar si asa a cauzat problem cu anumite scene din film in care aparea steagul japonez






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu