Expozitie Hashimoto Yoshinori -"“Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord dedicate divinităților”."

Expoziția cu acest titlu va fi deschisă în perioada 15-29 iulie 2013, în spațiul expozițional al Primăriei Timișoara (Piața Victoriei nr.5), anunță Lavinia Simion, consilier al Direcției de Comunicare.Hashimoto Yoshinori s-a născut în 1941, pe teritoriul Prefecturii Akita, și și-a început cariera fotografică în 1960 când, ca student al Facultății de Arte, secția fotografie, pune bazele grupului Atelier Internațional. În 1964 își deschide un studio de fotografie în orașul natal, Akita, iar din 1969 devine fotograf independent la Tokyo, unde ilustrează mai multe proiecte culturale.
În 1977 acceptă invitația Ambasadei României la Tokyo de a fotografia evenimentul dedicat Anei Aslan. În 1978, Hashimoto Yoshinori vizitează pentru prima dată România, de care rămâne, pentru totdeauna, îndrăgostit, după mărturisește. Încă de pe vremea regimului Ceușescu fondează în România o agenție de turism, GH3, colaboratoare a ONT, și exportă produse românești în Japonia.
Revoluția din 1989 îl găsește în România. Expoziția sa la Timișoara este organizată de Asociația Culturală Româno-Japoneză, iar accesul publicului este liber.

Informatie preluata de aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu