Sokushinbutsu – Calugarii automumificati

Sokushinbutsu erau calugari Budisti care se sinucideau intr-un astfel de mod incat corpurile lor se mumificau si ajungeau sa fie venerati pentru dedicatie si spirit. In general practica se facea in prefectura Yamagato, din nordul Japoniei, adusa cel mai probabil din China dinastiei Tang.



Procedura, un fel de auto-tortura, se prelungea pe mai multi ani si avea mai multe etape.

Primul stadiu al acestui proces presupunea alegerea unei diete formata exclusiv din seminte si nuci, in timp ce se faceau si exercitii fizice pentru a elimina toata grasimea corporala. Stadiul dura 1000 de zile.

In a doua parte a procesului, calugarul urma sa manance numai scoarta si radacini de pin si sa bea un ceai otravitor facut din seva copacului urushi, folosita in mod normal pentru lacuirea bolurilor. Seva continea Urushiol, ce inducea vomitat si pierdere a lichidelor corporale. Stadiul dura alte 1000 de zile.



In final, calugarul se inchidea intr-un cavou de piatra ingust care ii permitea sa stea doar in pozitia de lotus. Cavoul era sigilat si doar un tub era lasat pentru a aduce aer proaspat in incapere. Calugarului i se dadea un clopotel. Cat timp mai era in viata, calugarul suna clopotelul. Cand nu se mai auzea clopotelul se sigila complet cavoul, deoarece calugarul era mort.

Se crede ca sute de calugari au incercat sa devina Sokushinbutsu, dar multi nu au reusit. In Japonia au fost gasite intre 16 si 24 de mumii Sokushinbutsu, cea mai recenta in iulie 2010.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu