Dorayaki どら焼き

Ca sa ma laud cu setul de dorayaki pe care l-am facut saptamana trecuta



Reteta e foarte simpla:

Timp de preparare a ingredientelor: 20 min Timp de gatit: 40 min

Ingrediente:

4 oua 140 gr de zahar 2 linguri de miere 160 g de faina 1 lingurita praf de copt 1-2 lingurite apa 2 linguri ulei Pasta Azuki

Mod de lucru:

Intr-un bol mare se combina ouale, zaharul si mierea si se amesteca bine pana cand devine pufos. Se adauga treptat faina si praful de comp si se incorporeaza. Amestecul se pune la frigider pentru 15 minute.

Cand au trecut minutele se adauga 1-2 lingurite de apa la amestec ca sa-l fluidizeze un pic. In principiu ar trebui sa fie mai tare decat amestecul de pancakes. Cu cat e amestecul mai lichid cu atat o sa fie clatitele mai plate.

Se incalzeste o tigaie nonaderenta la foc mediu, se unge cu putin ulei si se toarna jumate de polonic de amestec. Se gateste pe ambele parti si se pune clatita intr-o farfurie, dupa care se acopera cu un prosop umed ca sa nu se usuce.

In final se face sandwich cu doua clatite si pasta Azuki in mijloc. Daca nu se serveste imediat recomand sa inveliti in folie de plastic (dupa ce s-au racit clatitele) si sa le pastrati in frigider. Tin 3 zile.

Pompei-ul Japoniei

In decembrie 2012 au fost gasite amasitele unui barbat imracat in armura lamelara din perioada Kofun in orasul Shibukawa, prefectura Gunma. Situl Kanai Higashiura a fost ingropat ca urmare a eruptiei Harunayama Futatsudake (榛名山二ッ岳) de la inceputul secolului 6 (care a erupt di nou in mijlocul aceluiasi secol). Alte locatii precum Kuroimine (黒井峯遺跡) si Nakasuji (中筋遺跡) au fost de asemenea afectate, iar nivelul de conservare i-a facut pe oamenii de stiinta sa numeasca locatia Pompei-ul Japoniei.



Deasupra armurii s-a gasit de asemenea un craniu de copil. Calculand dupa lungimea femurului (43,3 cm), cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatul imbracat in armura acea o inaltime de 163 centimeters, ceea ce era media pentru acea perioada. A fost gasit cu genunchii si degete indoite.