Expozitie Hashimoto Yoshinori -"“Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord dedicate divinităților”."

Expoziția cu acest titlu va fi deschisă în perioada 15-29 iulie 2013, în spațiul expozițional al Primăriei Timișoara (Piața Victoriei nr.5), anunță Lavinia Simion, consilier al Direcției de Comunicare.



Hashimoto Yoshinori s-a născut în 1941, pe teritoriul Prefecturii Akita, și și-a început cariera fotografică în 1960 când, ca student al Facultății de Arte, secția fotografie, pune bazele grupului Atelier Internațional. În 1964 își deschide un studio de fotografie în orașul natal, Akita, iar din 1969 devine fotograf independent la Tokyo, unde ilustrează mai multe proiecte culturale.
În 1977 acceptă invitația Ambasadei României la Tokyo de a fotografia evenimentul dedicat Anei Aslan. În 1978, Hashimoto Yoshinori vizitează pentru prima dată România, de care rămâne, pentru totdeauna, îndrăgostit, după mărturisește. Încă de pe vremea regimului Ceușescu fondează în România o agenție de turism, GH3, colaboratoare a ONT, și exportă produse românești în Japonia.
Revoluția din 1989 îl găsește în România. Expoziția sa la Timișoara este organizată de Asociația Culturală Româno-Japoneză, iar accesul publicului este liber.

Informatie preluata de aici

The Wolverine

Pe 24 iulie apare urmatorul film din meta-seria Xmen sau seria Wolverine (depinde cat de independente considerati cele doua). Filmul are loc in Japonia si pesonajele principale sunt majoritar japoneze.

Hiroyuki Sanada joaca unul dintre antagonisti, Shingen Yashida care e sef al unui clan Yakuza. Hal Yamanouchi, jucandu-l pe Yashida, seful clanului la care apartine Shingen. Tao Okamoto, care o joaca pe Mariko Yashida, fiica lui Shingen. Si, in final, Rila Fukushima care o joaca pe cea mai buna asasina a clanului Shingen, numita Yukio.

In secunda in care apare in tara ma duc sa-l vad si voi scrie o recenzie. Intre timp, postez cateva clipuri